Vill du vara med och utveckla en organisation som kombinerar bistånd och dokumentärfilm?

B2B Doc söker en Ekonom/Controller

Vill du vara del av en grupp hängivna medarbetare som arbetar internationellt med att förbättra villkor inom områden som demokrati, mänskliga rättigheter, jämställdhet och yttrandefrihet genom att stödja dokumentärfilm? Då är detta en unik möjlighet för dig! Vi erbjuder dig att vara delaktig i utvecklingen av Baltic to Black Sea Documentary Network, en organisation med ett viktigt och inspirerande uppdrag.

Om Baltic to Black Sea Documentary Network (B2B Doc)

Baltic to Black Sea Documentary Network arbetar med en ny nisch som kombinerar internationellt utvecklingssamarbete (bistånd) med utveckling av dokumentärfilm. B2B Doc startade som initiativ år

2014 och etablerades som organisation år 2018. Vår organisation inriktar sig främst på stöd till dokumentärfilmare från länderna mellan Svarta havet och Östersjön, inklusive Ukraina, Belarus, Ryssland, Moldavien, Georgien, Azerbaijan och Armenien. Vi stöder dokumentärfilmare från våra samarbetsländer att: a) utveckla kvalitativa filmer b) utveckla kompetens och kapacitet att kommunicera och marknadsföra filmprojekt  c) nå ut nationellt och internationellt samt d) attrahera finansiering. De flesta filmer vi stöder berör viktiga globala utmaningar som: överträdelser av mänskliga rättigheter, trakassering av etniska minoriteter eller HBTQ-personer, väpnade konflikter eller genderrelaterade orättvisor. När dessa starka berättelser når en större publik, stimulerar det ofta diskussioner och debatter om viktiga frågor som kan ge avtryck i form av förändrade beteenden och politiskt agerande. Vårt arbete är därför mycket stimulerande och berikande.

Om positionen

B2B Doc söker en person som både kan fylla rollen som ekonom och controller. Du kommer vara del av ett mindre team med säte på Filmhuset i Stockholm. Arbetet är omväxlande och ställer krav på flexibilitet liksom hög samarbets- och anpassningsförmåga. Du har ansvar för all ekonomisk rapportering som löpande bokföring, lönehantering inklusive reseräkningar, budgetuppföljning, rapportering av skatt och sociala avgifter samt inkomstdeklaration. Du är även kontaktperson till revisor och bank. Controllerfunktionen omfattar övergripande projektuppföljning inklusive kontroll och attest av projektkostnader liksom granskning av avtal. Du är också delaktig i den bredare utvecklingen av organisationen, inklusive utveckling av finansiella och administrativa rutiner i syfte att säkerställa en god intern kontroll samt uppfylla våra egna och våra finansiärers krav. Arbetet är inledningsvis inte omfattande och uppskattas motsvara högst en halvtid (50 %) men över tid kan rollen behöva utökas.

Vem är du?

Positionen kräver eftergymnasial ekonomiutbildning och erfarenhet av att arbeta som controller eller liknande befattning. I övrigt är följande erfarenheter och kompetenser är särskilt meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av arbete inom civilsamhällesorganisation
  • Erfarenhet av arbete med biståndsfinansierade projekt
  • Erfarenhet från effektivisering av processer, arbetssätt och systemutveckling
  • Anpassningsbar och lätt att sätta sig in i nya processer
  • En prestigelös lagarbetare
  • Van att arbeta med leveranskrav och under tidspress
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Erfarenhet av Fortnox
  • Kunskaper i ryska är en bonus

Ansökan

Skicka din ansökan i form av ett CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker dig till B2B Doc och vad som lämpar dig för positionen. Skicka till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senast 23 augusti 2021. Intervjuer kommer ske i takt med att ansökningar kommer in. För frågor om positionen går det bra att maila Paul Dixelius på:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..